De doe-het-zelf-blootfotostrip

Deze blootfotograaf maakte een tritsje spannende kiekjes van zijn geliefde, die hij vervolgens netjes in een stripje onder elkaar plakte. Alsof ze zo in de pasfoto-automaat gemaakt zouden kunnen zijn.

Er zitten tussen de afzonderlijke plaatjes geen vouwen, dus het kleinood is nooit in bijvoorbeeld een portemonnee mee gedragen, terwijl ook lijmresten aan de achterkant ervan ontbreken. In het familiealbum van deze anonieme amateur en zijn geliefde heeft deze bescheiden striptease (meer tease dan strip, hè) daarom vermoedelijk ook nimmer een pagina mogen sieren. Tenzij er natuurlijk ooit van die ouderwetse papieren driehoekjes omheen hebben gezeten.

Je vraagt je af waarom de maker niet even heeft gelet op de volgorde waarin hij het stripje in elkaar knutselde. Ik zou, ter verhoging van de opwinding bij het staren ernaar, zelf foto 3 tot het laatst hebben bewaard. Daarin gaat ze per slot van rekening all the way bij het blootgeven van haar dijen, en suggereert ze in haar houding ook dat ze dat boek of tijdschrift op haar schoot weer probleemloos aan de kant mikt in het geval iemand een beter idee heeft om op bed te doen.

Ik verbaas me vaak over de pumps en het aanverwante sexy schoeisel dat vrouwen in de jaren dertig en veertig (en eerder!) al droegen. Prachtige kleding en kapsels hadden ze in die tijd ook. Nooit gedacht dat ik een op zich weinig bewonderenswaardige male gaze nog eens met een voorliefde voor bloemetjesjurken e.d. zou verruimen, maar verdomd: het gebeurt gewoon.

Leuk voor erbij: de kat, de hond en de kippen

Het lijkt me geen huisdier dat je er gemakkelijk even bij pakt voor een grappig kiekje, maar vrouwen die over een heel gewillig poesje beschikten zijn er desondanks in geslaagd de soort een eigen plek te geven in het genre van de blootfotografie in huis, tuin & keuken.

Het zal aan hun poezelige harigheid en hun tamelijk laconieke uitstraling te danken zijn dat ze nét wat vaker op een erotisch portret figureren dan bijvoorbeeld honden. Die kom je op oude blootfoto’s af en toe ook wel tegen, maar zeker de grotere exemplaren wekken daarop – waarschijnlijk onbedoeld – de indruk dat ze er niet voor spek en bonen bij willen zitten. Concurrentie die je als blootfotograaf van een kat natuurlijk niet hebt. Een poes erbij is gewoon leuk.

Lees verder “Leuk voor erbij: de kat, de hond en de kippen”

Vooruit dan, maar alléén voor een foto

Hij heeft haar al zover dat ze zich wel op de slaapkamer wil laten fotograferen en daar bovendien bereid is tot wat gekkigheid. Wie weet mag hij haar dadelijk zelf van de wastafel tillen en stribbelt ze ook niet tegen als ze, in één sierlijke beweging door, op het echtelijk bed wordt gezwiept. Hij weet het in haar geval nooit zeker, maar ze is er heel misschien voor in de stemming.

Haar bezwaar dat ze dan elk moment door de kinderen kunnen worden gesnapt, kan hij alvast wegnemen. Hij zag ze net nog buitenspelen toen hij zijn camera en het statief in het binnenvallende raamlicht plaatste.

Lastiger wordt het als ze opnieuw over zijn ‘smoesjes’ begint. Hij zal het haar ook dit keer weer op het hart drukken. Dat het hem zojuist écht alleen te doen was om een foto toen ze – ‘pff, vooruit dan’ – voor even met hem mee naar boven wou. Maar nu ze het hier en nu ineens zo leuk samen hebben… Hij wil het toch nog eens proberen.