Photobooth Sweethearts

Om mezelf wat beter te wapenen tegen de aanvechting om mijn collectie Franse erotische fotografie verder uit te bouwen, kwam ik op het idee om me (ook) toe te gaan leggen op het verzamelen van vintage foto’s uit de photobooth en de arcade. Ik schaar me er eveneens weer mee in een lange rij van verzamelaars die zich op dit terrein bewegen, zo blijkt. Het is niet heel veel gemakkelijker en goedkoper om aan betoverend mooie pasfoto’s en studioportretjes in dit genre te komen.

Ik heb er ondertussen een stuk of tien op de veiling weten te bemachtigen, en ik betaalde er meer voor dan ik had verwacht. Met name de arcade-foto’s (zijnde die waar een beroepsfotograaf aan te pas kwam) zijn prijzig, en in het bijzonder die van ravissante vrouwen, donkere mensen, en lui die zich in kleding, houding of gelaatstrekken van de doorsneeklant onderscheidden.

Ik heb wat literatuur over het fenomeen photobooth en arcade aangeschaft, en zal later een uitvoeriger stukje aan de geschiedenis ervan wijden, maar hierbij alvast een tableau van enkele fotootjes die ik tot dusver aankocht.