Keiharde update

Er zat enige tijd tussen de aankoop van de ene foto en de andere, maar dat mag geen excuus heten: ik heb de gelijkenis pas net opgemerkt. Over de foto rechts schreef ik hier, en er ging niet meteen lichtje bij me op toen ik enkele weken later in het aanbod van nota bene dezelfde Amerikaanse verkoper op de linkerfoto stuitte. Zelfs toen die vandaag per post arriveerde en het stempel van het fotolab op de achterzijde tot op de dag (1 november 1958) met die op de voorgaande zending bleek overeen te komen, was er niet zoiets als een ‘Ja, en dus…?!’

Ik denk dat ik al lang de krant weer zat te lezen, alvorens ergens in mijn achterhoofd het kwartje uiteindelijk viel. Ik opnieuw naar de computer , nog eens goed de gezichten en de lijven op deze twee foto’s bestudeerd, en tja: het lijdt toch geen twijfel dat we naar twee verschillende portretjes van maar één leuke vrouw kijken. 

Van Petra de Ruiter kreeg ik bovendien het bewijs dat er in 1958 al panty’s in omloop waren, getuige deze advertentie ervoor uit The Altoona Mirror van 12 november 1958. Ze heetten indertijd nog stretch tights en ze konden in Altoona, Pennsylvania worden aangeschaft op de eerste verdieping van een winkel die Bon Ton heette. Tot zover deze berouwvolle mededeling.