Happy endings

Heel stom om al in een derde bericht op dit weblog over happy endings in de blootfotografie te beginnen. Maar voor een zo groot mogelijk lezerspubliek doe je natuurlijk álles. En wat is dan mooier om hier meteen maar aan te kunnen tonen dat het heus niet alleen maar zeuren, soebatten, klunzen, ‘je artistiek opstellen’ en mislukken geblazen is als je met een weifelende geliefde in de slag moet voor een blootfoto van d’r.

Zo’n sessie kan ook heel bevredigend aflopen, ja allicht de opmaat vormen tot een verzaligde vrijpartij. En uiteraard niet geheel ondenkbaar dat beginnende en gevorderde blootfotografen een dergelijke bekroning van hun inzet zelfs vooraf al in gedachten hadden. Tenzij het gewone pornofoto’s betreft zie je van zo’n happy ending doorgaans niets terug in het meer alledaagse blootgenre. Dus des te groter de verrassing als zo’n gebeurtenis dan toch een keer voorbijkomt tijdens  je zoektocht.

Dus! Hoewel ik me plechtig heb voorgenomen op dit blog – en in mijn hele collectie – geen foto’s op te nemen van stellen die het met elkaar doen, kon ik deze op e-Bay aangeboden diaserie toch niet zo maar aan me (en de rest van de wereld) voorbij laten gaan. De blijmoedigheid die eruit spreekt! En ook die eenvoud!

Ik pas op met uitroeptekens en als gezegd ook met het associëren van blootfotografie met seks, maar kan niet verhullen dat ik het ook wel eens fijn vind als je van blootfoto’s kunt aflezen dat maker & geliefde er een extra blijvende herinnering aan hebben overgehouden.

Deze serie kocht ik in Californië, en gelet op de zonnigheid ervan, zou ie ook daar kunnen zijn gemaakt. Doet er verder uiteraard niet toe, want thuis  in je eigen schuurtje en in je ouwe Hawaii-zwembroek kwam je in koudere streken als de onze als blootfotograaf ongetwijfeld ook een heel eind.

Best apart dat je twee vrouwen op de foto’s ziet. Past daarom niet heus in mijn huis-, tuin-, keuken-, bed-, etc-collectie van monogame paren. Maar hier zijn dan bij wijze van uitzondering één man, één schuurtje en één extra geliefde aan de verzameling toegevoegd. Lief!