De doe-het-zelf-blootfotostrip

Deze blootfotograaf maakte een tritsje spannende kiekjes van zijn geliefde, die hij vervolgens netjes in een stripje onder elkaar plakte. Alsof ze zo in de pasfoto-automaat gemaakt zouden kunnen zijn.

Er zitten tussen de afzonderlijke plaatjes geen vouwen, dus het kleinood is nooit in bijvoorbeeld een portemonnee mee gedragen, terwijl ook lijmresten aan de achterkant ervan ontbreken. In het familiealbum van deze anonieme amateur en zijn geliefde heeft deze bescheiden striptease (meer tease dan strip, hè) daarom vermoedelijk ook nimmer een pagina mogen sieren. Tenzij er natuurlijk ooit van die ouderwetse papieren driehoekjes omheen hebben gezeten.

Je vraagt je af waarom de maker niet even heeft gelet op de volgorde waarin hij het stripje in elkaar knutselde. Ik zou, ter verhoging van de opwinding bij het staren ernaar, zelf foto 3 tot het laatst hebben bewaard. Daarin gaat ze per slot van rekening all the way bij het blootgeven van haar dijen, en suggereert ze in haar houding ook dat ze dat boek of tijdschrift op haar schoot weer probleemloos aan de kant mikt in het geval iemand een beter idee heeft om op bed te doen.

Ik verbaas me vaak over de pumps en het aanverwante sexy schoeisel dat vrouwen in de jaren dertig en veertig (en eerder!) al droegen. Prachtige kleding en kapsels hadden ze in die tijd ook. Nooit gedacht dat ik een op zich weinig bewonderenswaardige male gaze nog eens met een voorliefde voor bloemetjesjurken e.d. zou verruimen, maar verdomd: het gebeurt gewoon.