De rode slippers

Een hotel- of motelkamer? Je zou het denken gezien de nondescripte kunst aan de muur en het zwempak van de vrouw op bed. Dit moet welhaast een vakantiefoto zijn, en dan ook ook als tussendoortje. Net voordat de pool of het strand zal worden bezocht, of misschien wel een poosje erna, na het middagdutje.

In het laatste geval is mevrouw zich in elk geval al weer zeer bewust van de aanwezigheid van de camera: je houdt je benen niet op zo’n bevallige wijze bij elkaar wanneer je echt nog maar net bent ontwaakt en op dat moment even geen bewonderende fotograaf in de directe nabijheid wil hebben (ask my own wife). Nou ja… wakker was ze allicht al een poosje, tenzij ze ook omgekeerd in bed heeft geslapen.

In onder andere Japan zijn je slippers gratis bij de hotelkosten inbegrepen, maar deze twee setjes lijken toch echt van huis te zijn meegenomen. Denkbaar trouwens ook dat de slippers helemaal geen reisje hebben gemaakt en dat deze reclining non-nude gewoon in haar eigen vertrouwde omgeving op de foto is gezet. Dit is tenslotte toch een bedbank, zou je zeggen, en welk motel of hotel legde daar nu zijn gasten op te slapen?

Nog een vraag. Is dat de gespierde arm van de fotograaf rechtsonder in beeld, of zien we nog een stuk van een roze deken? Het kan zijn dat de maker van de foto zijn toestel (met een behoorlijke groothoeklens) op schouderhoogte in zijn linkerhand heeft gehad, zodat zijn model het volle zicht op zijn biceps kon behouden. Zoiets doe je om duidelijk te maken dat je na het schieten van een snapshot nog andere snode plannen hebt met degene die voor je poseert.

Maar als het toch ook een deken is: wordt die dan gedragen door de fotograaf? En wat doe je in hemelsnaam in zo’n klein ledikant met twee dekens? Of zou de fotograaf kort ervoor in een groter bed hebben geslapen en nu op weg zijn naar het hare? Maar waarom liggen daar dan al zijn zwarte slippers of loafers?